Choď na obsah Choď na menu
 


Poradňa

 Poradna 

 

 

Do komentárov píšte s čim si neviete dať rady alebo to, čo by ste chceli na tejto stránke mať.

pejsek

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Re: Border Kolia

(stell, 24. 10. 2012 14:46)

Dobrá deň. No ja osobne Border Kóliu nemám, ale má ju známy. Je pravda, že je to veľmi učenlivý pes, ale je aj dosť hravý. Určite by skúsenosti zo psami boli dobré, ale každý psa choval prvý krát :) Asi by bolo najvhodnejšie keby ste sa porozprával s chovateľom tohto plemena, určite by vám dal rady:)

Re: Border Kolia

(Tina, 30. 10. 2012 11:13)

Tak s týmto plemenom nemám skoro žiadne skúsenosti kedže ho nechovám ani nemám niekoho kto áno. Áno je to veľmi učenlivé plemeo hodí sa aj na tzv. dogdancing čiže tanec so psom ... Bola som na viacerých sťažiach a boli tam prevažne border kólie a nemecké ovčiaky. Je potrebné aby mal dostatočne veľky výbeh kedže je to také hyperaktívne plemeno ktoré potrebuje veľa pohybu, určite nieje vhodné do bytu. Z vášho inzerátu som sa veľmi nedozvedela že či bývate v dome alebo v byte ale podľa toho cikania v dome asi v byte. nechcem vám nijako kaziť plány ale takýto pe patrí skor do domu so záhradou. Ak ju chcete do bytu tak s ňou musíte chodiť minimálne 3 - 4 krát na prechádzku po 20 min. a to by sa vám asi takto každý deň nechcelo :) cikať ho naučíte buď na nejakú podložku v dome kde sa potom bude vyprázdňovať vždy alebo ho/ ju naučíte vonku. Viac nájdete o čistotnosti a iných poveloch v rubrike Výchova a výcvik psa - Výcvik šteniatka. ...8 týzdeň až 5 mesiac + povely :)

Re: Re: Border Kolia

(choseee, 31. 10. 2012 18:50)

Dobrý deň.
Ďakujem za radu . Bývam v paneláku . Práve že by mi to vôbec nevadilo , na koľko som skoro stále vonku . Práve preto rozmýšľam nad psom , na koľko si myslím že by mu bolo dobre . Chodím denne na prechádzky , každý druhý deň behávam cca 3-5 km , mám kamarátov psíčkarov takže by mal aj kamošom psov :) . Keď pôjdem do práce , hneď po práci by som sa mu naplno venoval , jednoducho pes by bol doma denne minimum , zohnal som si brigádu kde by majitelovi nevadil ak by som tam chodil so psom , pretože je to vonku a sú tam ovečky , kone ... Len mám jeden problém nemám toľko peňazí aby som si dovolil kúpiť psíka s chovnej stanice s PP , takže asi budem hľadať psíka bez PP , kde budem môcť vidieť jeho rodičov , prostredie v ktorom vyrastá , akú mal starostlivosť a podobne .

Re: Re: Re: Border Kolia

(Tina, 1. 11. 2012 11:08)

Tak ak vám to nebude vaďiť kľudne :) Bez PP zoženite tiež psíka a nemusí byť ani drahý . Potom možte poslať fotku vášho psíka na email : t.karapinova@gmail.sk . Veľa štastia :)

Ostantý obojok

(Kika, 20. 10. 2012 14:50)

Ahojte.
Chcela by som sa spýtať, či máte nejakú skúsenosť s "ostnáčom"?

Re: Ostantý obojok

(Tina, 21. 10. 2012 17:04)

Nie ešte s týmto obojkom nemám skúsenosť ale niesom zastancom tohto obojku. Síce niekedy vedia aj pomocť, ale niekedy sa može stať že tieto objky vyvolajú v psovi agresivitu alebo strach. Ale pri tom vačšina psov pri tomto objku pochopia že robia niečo zle. Nesposobuju veľú bolesť takže to už musíte sa rozhodnúť sama ako to urobíte :)

Ako skamarátiť tri fenky

(Cupová Jarmila , jarmilacupova@centrum.sk, 24. 9. 2012 12:58)

Dobrý deň,

som majiteľkou dvoch feniek plemeno Brazilská fila. Naši susedia si zadovážili psa, je to rasa miešaná ratlík s jazvečíkom, ktorý má asi tri roky. Poradte ako ich máme skamarátiť aby naše dve dámy neskákali po plote ked zbadajú susedovu
fenku na záhrade.

Ďakujem

Re: Ako skamarátiť tri fenky

(Tina, 26. 9. 2012 16:31)

Tak skúste to takto : Najprv sa s s majiteľkou dohodnite na výcviku. Potom zoberte najprv jedného svojho psa a susedovho psa . Poproste susedku aby si čupla aj so svojím psíkom a čakala keď sa tak stane vídite napr. z domu keď začne brechať čupnite si tiež zoberte si nejakú pochúťku prínútte ho aby sa na vás pozrel a nebrechal keď tak urobí tak mu dajte pochúťku a postupne sa približujte a robte to stále dookola ... a nakoniec aj s druhým psom :)

ťahá za sebou nožičky

(Denisa, 22. 9. 2012 16:02)

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, máme 10 ročného psa a keď chodí tak ťahá za sebou zadne nožičky. Raz ho zrazilo auto, ale z toho sa dostal nič mu nebolo a teraz zase. Chcem sa spýtať, že či to má od staroby alebo ich má choré.. Za odpoveď vopred ďakujem.

Re: ťahá za sebou nožičky

(Tina, 26. 9. 2012 16:26)

Tak može to byť tým že ho to zase začalo bolieť ale musela by som to vidiet skuste kontaktovať veterinára :)

zúrivý ratlík

(karin, 24. 9. 2012 17:58)

Dobrý deň,mám doma 2ročnú sučku srnčieho ratlíka,je to velmi múdrý a šikovný psík, naučil všetky poveli, pýtať sa von na potrebu, a všetky veci. Ale máme s ňou jeden problém, vždy ked niekto ku nám zazvoní alebo zaklope alebo počuje krik na celý činžiak breše na plné hrdlo, zo začiatku to bolo v pohode lebo každý psík má svoje teritorium ktoré si chráni, ale u nej je to vzdy horšie neposlúcha ani na poveli a po zazvonení breše ešte dlhé minúty...snažili sme sa ju naučiť pochvalami, rozprávaním nesmieš a pod..ale rozbreše sa ešte viac...samozrejme nám to znepríjemnuje život kedže sa už boli stažovat aj susedia alebo noci nás budí prechotom...tak by som potrebovala poradiť ako ju načíme po vyhlásení povela aby prestal..vopred vám dakujm

Re: zúrivý ratlík

(Tina, 26. 9. 2012 16:25)

Najprv si zoberte nejakého kamárata ktorý vám pomože . Potom si svojho psíka zoberte na ruky a nech zazvoní keď sa rozberše odvedte ju do nejakej inej miestnosti až kým neprestane a potom postupne chodte ku dverám keď zabreše zase tak ju zase odvedte do inej miestnosti a toto opakujte až kým ku dverám neprídete bez štekotu :) a potom znova nech zazvoní a stále dookola :) Dúfam že vám to pomohlo ozvite sa :)

Problémový pes a dieťa

(Petra, 19. 9. 2012 10:27)

Chcela by som pomôcť a poradiť náš pes je kríženec jazvečíka a pravdepodobne kopova nemáme ho odmaličkacca od 7mesiacov našli sme ho.Najskôr bol problémový z ničoho nič sa bál ísť domov uchádzal preč ked sme ho volali domov atd.všimli sme si že sa detí bojí a preto do nich vrčí atd.Narodila sa nám dcérka má už 11 mesiacov začala loziť už do nej raz skočil ked si obhrýzal paličku a malá sa k nemu rozbehla ešte nebol moc pri ňom a vyskočil jej do tváre našťastie nič sa nestalo mala iba modrinku zľakli sme sa mysleli sme že si na ňu zvykne atd.Bojíme sa už sú v styku iba ked som tam ja alebo manžel že by ho pohladkala ked ho hladká má tvár inde alebo len očami zazerá neverím mu.Inak ked sa plazí k nemu napríklad vždy ju zoberieme a psa pošleme na miesto on aj tak ju obchádza alebo ide od nej preč.Niekedy k nej príde zozadu ju očuchá a ide preč.Neviem či s nich budú kamaráti je to veľmi náročné ich stále sledovať:(v minulosti už do jedneho dieťaťa skočil taktiež.Neviem čo robiť celkovo je nezvládnuteľný tvrdohlavý psík neznesie sa ani s ostatnými psami sem tam sa nám vyšpiní(vykaká)doma toto nechápeme kedže sa často venčí je to cca raz za mesiac vždy na to isté miesto nevieme si rady že prečo to robí ked sa venčí aj okolo deviatej večer.Ako sa k nemu správať čo robiť má to zmysel tutlať či si nikdy nezvykne na malú ?na čas som ho dala k rodičom lebo som už mala toho vážne dosť!Muž mi to nevie odpustiť a robí akoby bolo psovi ubližované:(pritom chránim len malú...ďakujem krásne za všetky rady pomôžu nám!

Re: Problémový pes a dieťa

(Tina, 19. 9. 2012 17:06)

To može byť len nejaká dočasná reakcia počkajte kým vaše dieťa trošku vyrastie a ptom skúsne nejaké také metódy žeby vš psík pochopil žemu neubliží :) napr že jej date do ruky nejkú pochúťku alebo niečo také alebo nech si len pri ňom sadne a pozorujte :)

vyber psika

(maria, 1. 9. 2012 23:37)

neviem si radi s viberom psika akeho psika si mam kupit
ci civavku alebo jorksira alebo maltenzaka neviem sa rozhodnut poradite mi prosim s viberom psika

Re: vyber psika

(Tina, 9. 9. 2012 12:59)

Tak to je skor na teba akého si vyberieš čivavy sú vačšinou pokojnejšie a menej hrave a yorkšíri su hravé ale vedia byť aj pokojné a prítulne a maltezáčikovia vedia byť niekedy agresívny. :)

Pelech anglicky kokerspaniel

(Simona, 28. 8. 2012 17:26)

Dobry den. Chcela by som sa spytat pretoze nikde nemozem najst odpoved na to aky pelech je vhodny pre psa. Mam anglickeho kokerspaniela a nikdy nemal pelech ani budu lebo bol vacsinou dnu ale teraz musi byt vonku a chcem mu kupit pelech no neviem ci by mu stacil rozmer d82 š59,5 v 25cm alebo mu treba vacsi. dakujem :)

Re: Pelech anglicky kokerspaniel

(Tina, 30. 8. 2012 10:20)

Myslím žeby mu to malo stačiť ale tak rafšej väčší ako menši :)

Drsňák

(Ľudmila, 26. 8. 2012 17:13)

Dobrý deň,

dnes sa stal vážny incident s naším dvojročným miešancom. Je to veľmi pokojný pes. Občas máva silné záchvaty hravosti. Natoľko, že sa ho nemôžete zbaviť. Je trošku nechápavý, ale doteraz s ním bolo všetko v poriadku. Bývame v rodinnom dome a vzadu máme sad, z ktorého k nám prišli dva cudzie psy. Do menšieho z nich sa náš a ten druhý pes pustili a pripravili ho o život, kým som stihla pribehnúť. Náš pes sa tváril absolútne normálne, ešte úbohého nebožtíka pokladal za obed. Keď som na ňho začala kričať vôbec si neuvedomil, čo sa deje. Nie je a nebol agresívny, ale mám strach, že sa to môže nabudúce skončiť ešte horšie. Nejaké rady? Vopred ďakujem.

Re: Drsňák

(Tina, 30. 8. 2012 10:17)

Každý pes sa chova ku každému psovi inak a to zaleží od pohlavia veľkosti atď. A každý pes ma svoje chvilky a je nevyspytatelny .... Nehovorim že je to normalne ale je to prirodzene . Takže s týmto sa nrdá veľmi.pomocť :)


« predchádzajúci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »