Choď na obsah Choď na menu
 


Čo urobiť keď pes utečie?

29. 12. 2013

 Každému sa môže stať, že psa neuchráni a zabehne sa. To sa stáva hlavne počas Silvestrovskej noci. Tu je 6 typov čo urobiť, keď vám pes utečie...

 

1.Kontaktujte miestnu políciu.

Zaistite, aby bol niekto vždy doma, keby vám psa niekto priniesol.Obráťte sa na miestu políciu a strážnikov, pretože je dosť možné, že niekto už nahlásil nájdeného psa. Ak nie, taky im zanechajte svoje meno a priezvisko, tel. číslo, adresu a hlavne čo najverenjší popis vášho strateného psa, aby vás mohli v prípade nálezu kontaktovať. 

2. Prejdite si trasu vašich obvyklých prechádzok.

Prejdite miesta, kde so svojím psom chodíte často, alebo kde to váš pes má rád. Ďalej skontrolujte blízke okolie a budovy, kde by sa mohol ukryť. 

3. Obvolajte policajné stanice v okolí.

Oblasť, kde sa váš pes môže pohybovať môže byť dosť vzdialená od miesta úteku. Psy na úteku vedia prejsť aj veľké vzdialenosti, a preto treba obvolať aj vzdialenejšie policajné stanice.

4. Pýtajte sa ľudí.

Pýtajte sa vašich susedov alebo aj neznámich ľudí v okolí, či psa náhodou nespozorovali a nezabudnite im dať sa seba kontakt. Zapojte do pátrania aj svojich príbuzných a kamarátov. Čím viac ľudí do toho zapojíte, tým bude väčšia šanca na jeho nájdenie. 

5. Spýtajte sa v útulkoch.

Skontaktujte sa so psími útulkami, či tam vášho psa niekto neodviezol. Pre istotu aj tu zanechajte na seba kontakt a popis psa. 

6. Vylepte plagáty.

Ak psa nemôžete nájsť dlhšie, tak vylepte plagáty s podrobným popisom psa (najlepšie aj s fotkou) a s kontaktom na vás. Vyveste ich tam kde sa najviac ľudia zdržujú. Skúste dať aj inzerát do miestnych novín a na internet. Ale majte na pamäti, že vyplepenie na určitých miestach môže byť aj v rozpore so zákonom. 

Prevencia

  • veterinárny mikročip
  • tetovanie
  • obojok s kontaktom
  • svietaci či reflexný obojok
  • obojok s GPS

Zaregistrujte svojho psa

Ak máte začipovaného psa, tak ho dajte zaregistrovať. Bude ľahšie nájsť psa a skontaktovať vás. 

Do Centrálneho registra spoločenských zvierat ho možete zaregistrovať elektornickou formou, alebo do Národného registra majiteľov zvierat.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.