Choď na obsah Choď na menu
 


Flat coated retriever

30. 11. 2013

 Flat coated retriever

Povaha plemena

Flat coated retriever je výborný poľovný a spoločenský pes. FCR je využívaný kpoľovníctva, záchranárskym účely alebo ako asistenčný pes pre telesnepostihnutých, vhodný pre canisterapiu.

S ostatnými psami a domácimi zvieratami sa flat coated retriever znáša veľmi dobre. Nikdy neútočí. So všetkými, ktoré stretne na prechádzke, by si najradšej hral. Cudzích ľudí vám ohlási, ale u toho tiež zostane.

Popis flat coated retrievera

Stredne veľký pes. Flat coated retriever je zo všetkých retrieverov najštíhlejší, má dlhú a dobre tvarovanou hlavu s mierne širokou lebkou a dlhými silnými čeľusťami. Stredne veľké oči sú tmavohnedé alebo gaštanové s inteligentným výrazom. Uši malé, po stranách priliehajúce k hlave. Hrudník je hlboký a široký. Nohy voľné, rovné, svalnaté. Krátky rovný chvost je nosený zdvihnutý. Má ľahký, plynulý, priamy a výdatný pohyb pri pohľade spredu i zozadu.

Základná starostlivosť o psa

Výchoa flat coated retrievera je pomerne jednoduchá, zvládnu to aj deti. Je veľmi šikovný a rýchlo učenlivý. Miluje plávanie a aportovanie. Potrebuje dostatok pohybu. Ak však na neho nemáte niekedy čas, bez problémov sa prispôsobí. Jeho citlivá povaha bezpodmienečne vyžaduje jemné zaobchádzanie bez náznaku hrubosti.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.